yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve albeni şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdivenleri sıklıkla yangın dolapları, yangın kapıları veya vesair eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu gidiş yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her çağ özgür bırakmalısınız.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya evgin bir vaziyet çabucak insanoğluın kolay bir itmesi ile dâhilen hariçya selim açılmaktadır.

Yangın bapsı müstacel çıkış karınin kullanılacaksa o hin zaruri koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Başkaca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu panik olabilir ve bulundukları düzı terk etmek lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle hafif kullanıma sahip olan baplar yardımıyla insanoğluın ürkü durumu azalır ve emin çıkış esenlanır.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, yararlanma amacına ve misil nüshasına bakılırsa başkalık gösterebilir. Bayağıda, farklı tipteki binalar ciğerin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın bapsı son not ciddi bir öneme sahiptir.

Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk strüktürnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın kullanım derslikı kadar faktörler dokunaklı olmaktadır.

Sertifikalı yangın bapları ile müstelzim kalite esenlanmakta olup, talebe bakılırsa aksesuarlar da eklenebilmektedir

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla Yangın Merdiveni Kapısı kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) esas amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki tütün, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların başka katlara geçişini çelmek veya olanaklı olduğu denli geciktirmektir.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Report this wiki page